Monday, February 17, 2014

My transformation begin

ok setelah lama aku berpikir apakah cara nak menguruskan badan..
huurrmmm nak amik produk ke??
diet sendiri ke??
so setelah buat research & sebelum tu ada jugak tau dri kawan2..
tp lupa plk cara diet yg dia lakukan
satu hari ternampak kat instagram..
so aku pon try lah search..
so dpt lah pergi ke FB kelab diet ni..
baca semua file2 yg ada dalam tu,..
fahamkan apa yang perlu dlm diet ni..
tgk kejayaan2 yg telah ahli nye kecapi..

so aku try target nk wat diet ni..
strt buat 25 dec 2013 sbb time tu cuti
so aku amik dri tarikh tu utk set time aku berdiet
sng igt skit..
kebetulan cuti semnggu..cuti hujung thun..aku try buat..

alhamdulillah setelah 3 ari aku timbang..eeeehhhhh jarum penimbang
ada penunjukkan perubahan..
waaahh buat aku bertambah semangat lah kan..
so teruskan sehingga seminggu..ngam2 cuti nk abis..
yeeesss!!! ada penguranggan lagi..

so awal thn 2014 strt kerja dpt teguran dri rakan opis..
eehh nmpk mcm dh kurus..
hehehe..
aku..eerrmm yeke..ehh sama je kot..
hahaha ayat cover line lah tu..
ye ah sbb belum capai target..
den try ajak kawan opis buat diet yg sama..
kalau ada kwn seronok ah sbb leh mkn benda yg sama..hehehe..

so try ke 2 weeks..wow ada perubahan yg merangsangkan..
so disebabkan ada sedikit kejayaan..aku akan mebuat diet ni lgi sehingga
berat impianku tercapai...

setelah hampir 2 bln ber diet...aku dapat kurangkan 8kg...
& ada sedikit incloss...& aku dapat kembali berat badan sebelum
preggy anak pertama..
& impian aku nk capai berat sebelum kahwin plk lepasni..hehehe

hope my dream come's tru inshaallah..amin.. :-)

(* jenis diet yg aku lakukan adalah *)

*atkins diet

terpulang pada individu samaada nak wat diet cmne..
asalkan apa yg aku lakukan berkesan..
aku bukan 100% ikut sgt....tp setelah baca file
aku tau apa aku perku buat..
TQ
pada kelab diet atkins & ahlinya yg sgt bnyk mebantu..

TQ


No comments:

Post a Comment