Wednesday, November 21, 2012

Singkung CHEESEE

yezzaaa ..
ni mena fisrt time aku rasa masa g bandung baru2 ni..
ktorg nye pemandu pelancung yg suggest suruh makan..
kalau di dalam lagu..

"aku Suka Singkung..."
Ko suka Keju (cheesee)
ohhh yeahhh...."

kalau nak tau lebih lanjut search je lirik lagu tu kat google..
mula igt sekadar lagi je..sbb ni mmg lagu indonesi pon..
rupa2 nya...lagu tu mmg di adaptasi secara realiti,...
kalau dalam lagu singkung & cheesee adalah satu bahan makanan
yang sgt beda..mcm makanan yg mahal & makanan yg murah..
(wadduuhh ngomong indonesia plk gue...hahaa)
tapi tu hanya dalam lagu je kot..
realitinya mmg ada je org mkn singkung bersama cheeseee..

*pada rakyat malaysia yg ngak tau apa itu singkung..
ianya ada lahhhh..UBI KAYU...\

mula2 ktorg agak kaget jugak lah..bila pemandu ktorg tu order..
ktorg gelak..eeehhh..mcm dlm lagu plk kan..
heheehehe...
rupanya mmg ada menu tu kat kedai yg ktorg mkn...\

sssoooo..dah2..tu bkn motif n3 akulah..\

aku nak cter yg baru2 ni kan musim ujan..\
so en hubby ni..agak cepat lah lapor nye..
wlpon bru pas mkn nasi..dia teringin plk nk mkn singkung cheesee..
ubi kayu tu dah beli lama dah..ada lah dekat smggu..tp x masak lgi sebab
cheesee parut x beli lagi..

tp mlm tu dia mmg teringin sgt...so saya
sebagai isteri yg mithali pon masakkan lah utk en hubby..
so main belasah je pakai cheesee serbuk yg ktorg slalu mkn ngn pasta//
asalkan rasanya lebih kurang cukup..
& en hubby sgt menimati juadah itu...
sedddaapp beb korg msti kena try.
bkn ssh pon..rasanya ni lah masakn yg mudah & simple..
maskaan tradisional yg di moden kan..

nyumm!!! nyum!!!

here is d SINGKUNG CHEESEE a.k.a Ubi Kayu Keju



No comments:

Post a Comment