Thursday, October 4, 2012

Bandung Trip

Alhamdulillah berkat dari planing se awal tahun lagi..
aku & family berpeluang ber holiday ke Bandung Indonesia..
ini merupakan trip pertama aku ke sana..
bersama rakan sekerja & hubby dia..

semua nya kami yang uruskan sendiri ...(aku & mbr opis)
dari mencari tiket...(time ni tiket Air Asia sangat murah) yyeeeaaayy!!!! tiket dah beli..
settel dah tu...

pastu dah lupa ah skit psl holiday sbb nye lmbt lgi kot dia nye date...

asalnya aku hanya beli tiket aku, hubby & farisya....fayyadh belum lagi muncul ke dunia time ni...
& so nnti time aku kesana aku dah diliver & planing nye nk tnggal je bby fayyadh kat mak aku...

but tiba masa nya..aku rasa mcm x sampai hati je nak meniggalkan hero kecik aku tu pda fmly aku..

1st nye sbb he's still breast feed,,,so nnti sian dia x leh nk tdo mlm...or siang..
2nd ...aduuuhh mmg x smpai hati sgt nnti kami bercuti hati x tenteram igtkan anak di tempat lain...

so aku & hubby dgn rela hati beli tiket tambahan utk infant..nasib boleh sbb belum check in & bby duduk kat seat mmy..tak yah nk beli seat lain..yeeeaayyy fayyadh nye dah settel,.,.

pastu pikir pasal hotel plk..berminggu-minggu wat research nk duk otel mana..
survey otel2 yg best & murah & berbaloi...
last2 jumpa jugak hotel nye...ok lah jugak keadaan hotel tu...
kami memilih tinggal di hotel http://www.royalhotelsbandung.com/palace/

ok setel bab hotel....

2 mggu sebelum date kami tukar duit awal2 sbb nanti disana harga nya akan menjadi mahal....
ok setel...

waaaahhh!!! semakin dekat dah nak flight..beberapa hari je lagi..mmg sgt excited lah kan..

so kami terpaksa dari penang menaiki kereta ke LCCT..& parking di sana...coz takde tiket yg direct dri penang ke bandung.,.

Awal pagi kami dah gerak..nasib flight petang so takde nak rushing sgt...tp ngam2 je smpai LCCT...

Sampai bandung dah pukul 8 waktu malaysia...(bandung bru pukul 7 ) tp keadaan nya dah mcm mlm pukul 8 jugak..cuma waktu je berbeza 1 jam dgn msia...

Udara disana sgt sejuk..turun je dri "plain" dah rasa kesejukan malam angin sepoi2 bahasa..
heheeh..+ sgt teruja smpai ke tempat org...

KAMI DI BANDUNG INDONESIA

benti rehat mkn jap kat R&R sg buloh..


we r ready :)

My 2 Hero XoXo

sesi memujuk farisya..sbb nak beli beg kat lcct ni yg berharga rm250..padahal 
beg barney biasa2 je...mampos.....
we r ready fayyadh tdo je ah..
bkn tau pape lgik...
daddy & daddy's gurl
mummy & fayyadh
bdk yg bnyk ragam...
sabor je ah...
posing mosing dulu...
peace!!!
dah smpai...
sgt excited
Bali heaven
Airport Bandung
 1st destination smpai je terus ke Bali Heaven
 Kemuadian baru mkn mlm..
Nama kedai : Lisunng cofee station
jln. dagor 
terletak dia ats bukit..
sgt sejuk mcm kat cameron highland je..
org2 situ semua nye bersweater,..
ktorg je elek pakai mcm biasa igt kn panas...hihihih
mkn malam yg sgt enak...
 dadang...yg bnyk menolong kami disana..
terima kasih dadang..i'allah nnti kami akan kesana lagi...
 makan time...
 sedap nye ikan masin yg sgt garing
& ayam...liwet(ini nama mkn kat sana)
 kedai beli kain yg gle klu tgk..
 aksi pilih memilih...

 tawar menawar
 buat susu anak2 siap sbb mmy nak cuci mata..tanpa gangguan
 budak yg banayk songeh

 cantek2 kain lace kat sini..
boleh gle..


 senyum kepuasa dapat apa yg dihajati..

 eppyy yerr...
 memilih telekung pulak..
 senarai harga duit msia & indonesia..
penting utk tgk perbezaan harga..
berbaloi atau tidak..
 wwaaahh bnyk borong pn mazni kte..

 setel beli telekung..nak cari tudung & jubah plk..
 kain batik..baju batik..& mcm2 kain yg batik2...
murah2 jugak..=
 Beli barang batik kat sini..
ROMY BATIK ADRM
 penat./.elek jap.
lokasi TOKO TIGA
ddy plk nak shopping..
tapi last2 x shopping apa2 pon..
hga lebih kurang je..
& nmpk brg mcm x ori je..
so tak yah beli..
kte kena bijak berbelanja..:-)
 penat..duduk kejap..
 suasa di kota bandung..


 tempat yg dady 
 sakan ddy farisya shopping..
mmy kena tggal dlm kete..
sbb jaga farisya & fayyadh tdo..:-(

 tgk muka gatai ddy,.,
hurmm mmy takde kat situ..sempat dia nk ngorat cewek ya..


 rumah mode...
ok jugak ah brg2 nye..ada yg mahal..
tp en hubby pandai shopping..
pandai plk dia cri brg yg bnyk diskaun..
complete satu badan dia dpt kat sana..
& dia sgt eppy lah kan..apa yg dicari semua dpt..
 waaadduuhh enak bangat mkn disini..
ngak tau apa nma kedai nya..
tapi mmg tersangat enak..nyum2!!!
 luv ma fmly..
 farisya./..bessttt..
 org yg menghiburkan kami ketika mkn...
suara pon sedap juga..
 wwaaahhh ini bru satu hari suntuk shopping dah penuh mcm ni.
klu 5 hari...x tau ah bpe troli..hihih
pak hafiz huhuhuh...dorg kena jaga anak jap..
sbb ibuk2 mau mebeli belah..
hihiihhihih

No comments:

Post a Comment