Monday, July 16, 2012

Back TO work

Today it's ma 1st day keje after a month ++ cuti berpantang...
oowwwhh ia nya agak berbeza setelah cuti yg lama & kembali bekerja..
mood keje belum ada lagi..
dri sesampai je di opis sehingga lah balik...takde apa yg aku buat,.,
(adakah itu makan gaji buta nama nya???) huhuuh
tapi nak wat cmne...d 1st thing aku smpai keje..
memikirkan 2 anakanda ku

* 1st kakak farisya se sampai je depan gate nursery..suddenly terus nages...mayb dah lme bercuti..
& tertiba kena tggal dgn mmy & ddy...opkoslah..mmy & ddy nak keje...so dia nages non stop kami terpaksa pergi begitu saje sambil dia still lgi menagis...
hopefully by thgari dia ok lah...

*2nd si adik...mcmana lah keadaan fayyadh yer...ye ah harini dia baru berusia 47 hari..
& terpaksa aku hantar ke nursery..tp nak wat cmne aku takde cuti yg pnjg...
sepanjag perjalanan dri rumah dalam kereta..fayyadh seolah2 memndang wajah ku...
adakah dia memahami bahawa dia akan aku tiggalkan selama 8jam waktu bekerja ni..
muka sayu nye mebuat aku rasa sedey plk..wlpon muka itu biasa saje...tp aku ttp
beranggapan bahawa wajah itu seolah2 memehami yg dia bakal di jaga oleh makcik nursery
buat sementara waktu...waktu bekerja...

diharap ke dua2 anak ku memahami lah yer syg..
ibu & ayah bekerja mmg begitu..
itu semua untuk kebaikan kita bersama...
kerna $$ juga penting dalam kehidupan seharian selain dri kasih sayang...

we just wanna both of u know that we love both of u so much...
take cre syg...xoxo



we r ready...
mmy go to work..
farisya & fayyadh go to nursery...

No comments:

Post a Comment