Sunday, June 3, 2012

Terima Kasih Farisya

ini adalah ungkapan yang sesuai untuk anakanda ku farisya..
dikala aku tengah sakit berada di hospital...farisya hanya berteman kan adik ku yang bongsu berada di luar dewan bersalin...pada mula nya guard tak kasi budak naik atas..
tapi hubby ku berkeras juga kerna ada je org bwk anak2 dorg siap bwk masuk dlm dewan bersalin lgik..
siap wat bising lagi..takkan ah hubby nak biarkan farisya dok berdua dgn adik ku hanya di luar bagunan hospital...mmg x berbaloi ah kan....dah ah hujan dekat luar time tu..so kira ok ah hubby just susruh farisya main2 dgn adik ku di luar pintu dewan bersalin je....hhurmm sedey jugak aku..aku x dpt menjengukk farisya langsung pada mula nya...sebab terpaksa di pantau oleh dr...

dari jam 11pg sampai ke pukul 3ptg farisya duduk di luar bermain dgn adikku..aku sedey...sgt2..so aku suruh hubby kol adik ku apis untuk ambil dia di hospital & bawa pulang ke rumah...sabab dia tak mkn lgi...& mungkin dia mengantuk nak tidur..

aku & hubby agak risau pada mula nya..ye ah..sbb farsiya kami x penah tggalkan sendirian tanpa salah sorg dari kami ada bersamanya...tapi alhamdulillah..farisya sgt memahami situasi ini..
hubby explain pada farisya..."dady kena jaga mmy"..mmy sakit..farisya balik umh duduk ngn p.cu & wan yer...nanti mmy & ddy balik...

waktu hubby cerita pada aku mmg aku sedey..tp kesedihan itu tidak dapat melawan kesakitan aku ketika itu..aku hanya dgr saja cerita hubby...setlah adik ku apis smpai di luar dewan bersalin..aku kuatkan jalan keluar berjumpa farisya sekejap...aku ckp pada farisya.."mmy sakit ni..farisya balik dulu yer....aku tgk muka comel nye...wlpon dia tak mengerti tp dia seakan faham tgk keadaan aku yg x boleh nak berdiri dgn kuat lgi time tu...kalau lah farisya tunggu..mmg kesian lah..sebab 12 jam aku berada di hospital..dri 11pg....& 11mlm baru habis proses kelahiran...bayangkan klu farisya tunggu..mcm mana ah keadaan dia..hubby ada juga kol di rumah bertanya khabar dia..nasib farisya ok je..wlpon ada nagis kejap cri kami berdua...

ini lah fariysa ketika berada di hospital...

dia tertidur lgi :-(

No comments:

Post a Comment