Sunday, June 3, 2012

apa yang ditunggu telah tiba..apa yang dinanti telah muncul

waaahhh tajuk post ala2 boleh wat novel plk...hihihi..
tp itulah ayat yg sesuai untuk post kali ni..
syukur ke hadrat ilahi....akhirnya penantian ke selama 39 mggu 1 hari..
akhirnya aku selamat melahirkan bby ke-2, secara normal di hospital selayang
tepat jam 10.20mlm bertarikh 30.05.12

sehari sebelum kelahiran aku dah keluar tanda sedikit darah..tp setelah ada expirience pertama masa melahirkan farisya aku mengalami tanda yang sama...so aku dah tau ah sikit kan..ke esokkkan nya baru aku pergi ke hospital untuk check...hhurmm ternyata nasib baik aku x pergi malam sebelum tu..klu tak mesti dr suruh balik..atau duduk di wad sebentar..

tepat jam 11.30 pagi aku sampai di hospital selayang..
setelah di check oleh dr...aku di suruh berehat sebentar sementara menunggu bukaan rahim yg cukup sebelum masuk ke dewan bersalin...yah setelah pukul 4 baru aku masuk semula untuk check lgi..
waktu itu bukkan telah 5cm..so aku dikerah terus ke dewan bersalin...
yyyyaaahhh ini lah dewan menakut kan bagi aku selain dewan peperiksaan..hihhi...
duduk lah aku..masa demi masa ku nanti...setelah 4 jam duduk di situ...di temani hubby muthali sambil membacakan doa2 di sebelah ku..mengegnggam taganku..memberi semanagat kepada ku...
aku sangat terharu..tapi kesakitan yg aku alami tidak boleh menunjukkan kesedihan aku...yang hanya aku boleh pamerkan adalah kesakittan di saat menuggu kelahiran..
yaaaa..ini ada lah sakit yg paling sakit di dunia....aku harus mengumpul kudrat utk lahir sacara normal..
atas dorongan hubby tercinta...memberi sokongan serta dr yang bakal menyambut bby ku..akhirnya aku berjaya melahirkan bby boy...ALAHAMDULILLAH....aku sangat lega & bersyukur setelah bby lahir dr menyuruh aku mendakap bby ku di atas dada ku....sedih..bercampur gembira...semua ada...sakit semua hilang serta nerta setelah mendegar tagisan pertma bby ku...

syukur & alhamdulillah..
semoga allah memberi kesihatan yangs sempurna kepada bby ku ini..
& kesihatan pada ku juga untuk mendidik & manjaga  nya kelak..

AMIN~~~~


hot..from oven...couple minutes after dilivery

No comments:

Post a Comment