Monday, April 16, 2012

Earthquake

date : 11.4.2012 Today is the coronation of Malaysia's 14th King or Yang di-Pertuan Agong
so we all kat sini cuti lah kan...

disebabakan masa cuti yg sekejap ni je...
aku takde ah plan mcm2 pon...
just lepak2 kat umah...masak2 utk ddy & farisya...

so disebabkan bfast pon lewat...so aku decide masak lunch pon lewat ah...
dlm kol 4.30 bru ktorg lunch...

suddenly...tgh mkn2 hubby aku kata...ehhhhh..nape mcm pening je ni..
oowwwhhh mayb lmbt mkn lunch dia jdi pening ke...
soo...aku diam je ah...tertiba aku plak rasa...mcm bdn bergoyang je...
mcm duduk atas sampan je...
ktorg mkn dok kat bwh sambil bersila je..malas ah nk mkn...atas meja...
pastu aku berseloroh ah ngn hubby...eehhh..mcm tsunami je rasa,.,,mcm ada gempa bumi...
pastu kami intai di luar tingkap rumah...kereta yg kat luar bergegar,..akuarium pon berkocak jugak..

hurmm so aku terus bukak tv3..takde plk apa2 info,...

so kami wat x tau je...sampai ah dlm kol 8 mlm aku dpt msg dri mbr aku..
dia kata kat area penang takde amaran apa2 ke pasal tsunami..
aku terus kol dia...& aku ckp...oowwwhh patut ah tdi ktorg rasa gegaran,.,,
betul ah sangkaan aku ada gempa bumi...aku terus bukak berita utama..
so kerajaan msia just suruh berhati2 & jauh dri kwsn tepi laut..
ada juga beberapa kwsn yg ditutup utk umum..

nasib dlm kol 9 mcm tu..amaran tusnami di tarik balik..
so..takde lah risau sgt...ye ah..before diz penang 1 of d aea yg teruk dilanda tsunami,,
tp dat time aku ada kat Kl..takde ah terasa sgt..
but diz time ble aku sndri duduk dkt area penang, salah satu tempat yg di khuatiri berlaku tsunami..
aku jdi takut pulak..
semua tu adalah ujian dri allah..
bencana alam kita x boleh nak lari..so berserah pda tuhan agar di jauhkan dari malapetaka...

~~ alhamdulillah kami masih selamat disini..~~

amin...



No comments:

Post a Comment