Thursday, February 23, 2012

1st Fmly geth 2012

awal feb aritu ma fmly (dad side) plng wat fmly geth
& ini adalah hasil perbincangan generasi ke-3 dlm keluarga
iaitu generasi yg senagkatan dgn aku..
so plng ni pon secara x sengaja..ini semua di rancang selepas ktorg semua wat
game time kat umh m.long wat mkn..
tgk mcm menarik...den aku & kezen pln nak wat smtg yg bru..
so hasil perbincangan lebih kurang 6 bln yg lalu..
akhirnya berjaya juga kami buat fmly geth ini..
ini semua hasil dripada perbincangan maya saja..
iaitu mlalui acc fb group yg aku create khas utk famly mebers sahaja..
nmpk nye semua memberi komtmen yg sgt positif..
boleh dikatakan setiap fmly mempunyai acc fb..
hhurrmmm kira dorg ni tak ketggalan dlm era IT ni lah kan...

hasil dri kutipan dri kesemua ahli keluarga akhirnya semua berjaya dgn jaya & lancar..
al-hamdulillah..kami semua beergemberi terutama kepada atuk & wan (tunjang keluarga)
yang sgt sedih melihat anak-anak, cucu-cucu & cicit-cicit dapat berkumpul wlpon tgaal di tempat yg jauh2 snggup meluagkan masa utk bersama keluarga demi mengeratkan lagi tali silaturrahim..

Ini adalah kenagan sepanjang percutian keluarga kami...

berkumpul di rumah atuk
teluk berembang melaka

sampai ke lokasi yang di tuju
DAMAR SURIA RESORT

Makan dulu sementara tunggu boleh masuk ke bilik

posing2 sementara nak masuk bilik...
gumuk sudah gue...:-(

muka sayu gembira & sedey sebab tgk anak cucu cicit berkumpul

yaahhh ini bilik kami sekeluarga
berehat sebentar ...

meeting penubuhan persatuan keluarga family mansor

lepas meeting 1st game utk kaum adam..
bola sepak pantai dgn syarat berkain pelekat

malam
persembahan keluarga
ada 13 persembahan..sebab mewakili 13 org adik beradik ayah ku..
(punya lah ramai)
ini persembahan pertama & sgt comel mereka ini & memenagi tempat pertama...:-)

persembahan seterusnya wakil dri family pak long
mereka bernasyid dgn pakaian yg sedondon..:-)
menang tempat ke-2
hahahha wakil dri kelaurga aku...& adik beradik
wat boria lirik 5 minit punya idea..
but its fun

adik aku miming je coz hubby aku yg nyanyi..:-)

sgt eppy ktorg

wakil fmly maklang..
nasib ah ada menantu gak wakil..tu on kezen2 yg back up...

wakil persembahan makcik seliah & family

persembahan salingan antara pasangan naik kepentas
besstt gle...

abah aku tidak ketinggalan menyumbang kan suara
lagu nogogri semesti nye..
poii..pokan...lala..lala..lalala..
farisya tersenyum kerianggan dpt naik stage..:-)

abah mebuat ucpaan yg mengharukan kepada ke dua org tua nya...

penyampaian adiah..kami dpt tempat ke-3 utk persembahan fmly..
ok lah tu..hihihihhi :-)


Dinner + BBQ sambil menonton persembahan keluarga

menyanyikan lagi ayah & ibu..khas utk ATUK & WAN...

yaahhh bangun pagi2..kena senaman dulu...
untuk acara game seterusnya

aku pon sibuk gak nak bersenam...

yaahh lompat bintang...

dannn... lagi!!!

rumah pasukan yg ada,...

acara sukaneka pertama khas utk kanak2...
cari gula dlm tepung...

bawak bola ping pong pakai chopstick

aksi tarik tali..
bnyk lagi game tp x amik pic...hihih

papan mata setiap pasukan..belum final lgi ni...

lepas penat bersukan neka..terjun lauttt....


pas terjun laut..
terjun kolam pulokk...

ready nak balik..
main kejap..

hadiah untuk kumpulan yg menang acara sukaneka..

kami berkumpul sekeluarga
pic keluarga sebelum berangkat pulang...

kesemua yg ada dalam picture ni lebih kurang 112 orang,
ramai kan ahli keluarga kami..
i'allah akan diteruskan utk tahun2 mendatang,.,
jika diizinkan..

Amin~~

No comments:

Post a Comment