Wednesday, January 18, 2012

sambungan dari didik anak sebelum & selepas tidor..

yaaahh alhamdulillah setelah dipraktikkan dalam entri sebelum ini..
dimana cara untuk mendidik anak sebelum & selepas tido..
apa yang aku lakukan sebelum ini adalah..sebelum tidor

Ingatkan anak supaya membaca doa dan ayat-ayat Al-Qur’an sebelum tidur.
Baca doa sebelum tidur.
Baca Surah Al-Fatihah, Ayat Kursi, Surah Al-Ikhlas, Surah Al-Falaq, Surah An-Nas.

Cium ubun-ubunnya sebelum tidur dan hembuskan doa-doa terbaik untuk kebaikan si anak.

tenyata..apa yang baik kita lakukan akan dapat hasil yang baik...

dalam awal mggu ni aku buat perkara2 ni..

ternyata farisya senang je bagun pagi...

awal dri yg biasa...

time aku bagun tu dia dah ready bagun..tp awal sgt ah klu dia nak mandi,..

bru ko 6.30am..pgi sgt utk dia mandi..

then aku akan mandi dahulu.so aku akan bukak tv chanel kesukaan dia net geo wild tu..

at least ada jugak info yang dia dapat nnti...so dia layan ah tv sambil aku bersiap2...pastu nak mandi pon sng je..takde prob...nak bersiap pon sng jugak...so klu dia bagun in a good mood...so all d day hopefully mood dia akan ok ah...


alhamdulilah..

amin~~

No comments:

Post a Comment