Tuesday, January 17, 2012

Net Geo Wild punye pengaruh


ini adalah Chanel tv kesukaan farisya...puteri kesygnku..
evrdy..bagun pagi cmfrirm bukak chanel 550 (Net Geo Wlid) kat astro supaya boleh menyaipkan farisya selepas mandi pagi sebelum ke nursery..& aku akan boleh bersiap sambil dia layan chanel tu..

Ok disebabkan hari2 dia tgk chanel tu terpikir lah nak bwk dia tgk life sendiri binatang2 tu..
ye ah ayik tgk kat tv je..bkn real pon...so dgn waktu yg ada last wekend aku & hubby plan bwk ah farisya nak g tgk binatang2 ni...memandangkan di penang ni takde zoo..so zoo yang terdekat adalah Zoo taiping....so kami ber-3 ke taiping lah utk merealisasikan kehendak anak ku yg trsgt suka utk melihat binatang scara life...the dah before..ari jumaat pagi2 aku dah c tau farisya..yg esk mmy & ddy akan bwk dia tgk elephant...so dia mmg sgt excited ah..smpai taknak g nursery coz x sabar nak g zoo tmrow...sampai nak nages muka igt krog nak tggal dia x nak bwk dia g jln...heheh..klakor plk..

Hari yg dijanjikan..yaaaahhh farisya yg bagun dulu..peehh..tau2 je nak g jln budak ni..awal plk dia bgun..tp ok ah..boleh gak aku sidai2 kain ..kemas2 baju sikit sebelum berjalan..nnti klu dah berjalan jgn harap ah nak buat benda tu semua klu dah penat....

bersiap2 ah kami 3 beranak...pas bekfes terus gerak menuju ke destinasi...otw nak ke zoo tu sesampai je di taiping...ternampak lah plk lmbg KFC...terpaksa ah beli dulu...utk dia,..

ayat farisya..
Farisya : mmy KFC..
mmy : ok2..sambil wat tak nmpk..pndg tempat lain..
Farisya : tarik muka mmy suh pandang gak kat buliding tu.. ( haissshh budak ni.ssh tol ah..terpaksa gak mmy pndg)
Farisya : mmy "eatlu"...maksudnye...mmy eat dulu...aiyo budak ni pandai2 je agak g mkn..td kan bru je bekfes...jarak dr penang ke taiping lebih kurang 45 min - 1 jam...so bru je ah mkn..kami masih kenyang lgi...

so utk menyedapkan ati budak kecik ni..aku bungkus je ah..beli sikit tok dia je mkn nnti..

sesampai je di zoo..farisya sgt excited coz masuk2 je dah dgr bunyi ungka ke..ape ke..x tau ah..coz dgr bunyi je..x nmpk lagi rupe bentuk binatang yg berbunyi tu...
aku mmg malas ah nak berjalan sepanjang dlm zoo tu...g pon kan ada keretapi yg bwk pusing keliling zoo tu..watpe penat nak jln...hehee..

so pusing lah kami ...& farisya mmg sgt eppy ah dpt tgk harimau...buaya...gajah...kuda belang..zirafah...kancil...rusa...mcm2 ah secara life...so mmg nmpk lah ke-happy-an nya..coz slama ni tgk kat tv je kan...

tp yg agak x best nye...setelah abis pusing satu kwsn zoo tu..kami pon berehat bersma bekalan KFC td...kasi farisya mkn jap...elek..punye elek...dlm 20 min mcm tu..ujan pon turuuunnnn...alamak...ktrog bru je smpai...bru je pusing zoo naik ketapi lebih kurang 20-30 min..pastu duduk kejap...ujan pon turun..alaaaaahhh..jln punya lah jauh...dri negeri lain ke negeri lan..tp apa kan daya kte tak boleh menolak ..itu semua kehendak yg maha esa...

so...utk tidak mau pulang awal..aku & hubby pln ah snggah ke rumah m.cik aku di taipng..nasib dorg ada umh..klu x kena balik penang semula ah jwbnya..hehee..lepak ah smpai kepetang...makan2..borak2..& balik..

So harap2 farisya puas ati lah hendaknya...

pic mmg x dpt nak upload...coz klu pic yg diambik oleh ddy farisya..mmg makan masa lah nak uploadd...ssoooo..no pic at diz time...

:-)

No comments:

Post a Comment