Sunday, June 19, 2011

pabila telekomunikasi ku tersekat

entri kali ni berkisar "telekomunikasi"
di sebabkan zaman sekarang terlalu canggih terdapat banyak sgt pilihan telekomunikasi yang tumbuh bak cendawan....smpai tak sempat nak kenal new product...dah kuar product bru...

okeh telekomunikasi yg akau maksudkan sekarang adalah Telefon bimbit atau dikenali sebagai hand phone...:-)
sbbnye telekomunikasi ni skp nye besor..so fokus aku adalah pada hp jerk yer.....
aku ni bukan ah follower sgt hp2 nih..al maklumlah aku ni bkn ah fanatik dgn fon...aslkan benda tu boleh digunakan untuk menelefon...me sms...itu yg pling pnting ah..
nak lebih celik It skit nak ah me mms & boleh connect to internet ...alaaaa yg murah nye fon dah boleh ada semua2 exses ni....

Pabila punca komunikasi ku rosak...bru ah terhegeh2 nak mencari telefon bru..
ye ah buat masa skg pntg jugak fon ni...

Cth di rumah : kadang2 nak gak kol parents yg jauh kat KL....adik beradik & kengkawan...

Dgn hubby : hhurrrmmm nak gak kol dia tnye bile nak blik klu dia kuar lah dgn mbr2 ....nak pesan makan ke..nak suh amik kat depan pintu opis ke...hehehhe..tu yg pling pntg sbnrnye.. :-)

Di tempat kerja : hhuurrmm pntg jugak....lecturer2 & kngkwn kat opis kol hp klu nak ckp psl kerja...nak ckp dah email artwork ke...nak ckp dah siap kerja ke...mcm2 lgik ah..nak pesan makan ape2 ke...nak ajak kuar secara senyap tanpa di ketahui oleh org lain...hihiihih

BAnk : hhurrmmm lgi lah feveret dorg kol hp...tah mne tah dorg ni carik no fon...tp msti ah drg ada dah tentu2 beli kete pakai bank kan.....wajin bebenor menelepon...suh msuk insuran inilah....suh join itu lah...pling pnting nak remind "cik duit kete cik bulan ni belum byr lgi yer" boleh tak bayar sebelum bla!!!! bla!!!..bla!!!..issshh mls i nk lyn....

* so saya rasa penting lah telefon pada seseorang..sekian debat saya untuk kali ini..heheheheeh

di sebabkan hp ku rosak....survey & bertanye lah aku ngn mbr2 yg terer psl hp nih..so mcm2 ah suggestion dorg antaranye.........

samsung galaxy

iphone 4
samsung ace

blackberry torch



attaaauuuu..............




3210......
yeeaahhhh ini semua org mampu milik......

ape pun pilihan aku nnti semuanye kenalah berpatutan dgn budget aku..
taknak lah..."biar papa asalkan bergaya"..ooohhh tiddaakkk!!!!..

so??Which one should I buy

No comments:

Post a Comment