Wednesday, March 9, 2011

haiyaaaaa..manyak bz wooh ...& FARISYA DEMAM PANAS

hhurrmm disebabkan kesibukan yang melanda diriku ini...
tidak sempat untuk aku menyediakan entri terbaru disini...
tapi di waktu minggu kesibukkan itu..
anakanda tersayang farisya demam panas...
jarang farisya demam teruk macamni..coz selalu dia demam pon..dia still boleh mkn & main2..
but kali ni..tdo je..makan langsung tak nak...
di sebabkan kasih syg sorg ibu dlm2 sibuk2 pon..aku amik cuti untuk menjaga farisya sepenuhnya...sekarang ni demam bukan leh bawak main2..kena jugak jmpa dr awal2....
kesian tgk buadak2 demam..
dia takleh ckp ape yg dia rasa..paling tak pon..nagis je..
mne ah tau dia nak pening ke...sakit mulut ke...ape2 lah./..
setelah pergi ke klinik panel..masih tak baik2..aku & hubby bawak lah farisya ke hospital specialist untuk kanak2...hhurmm kena lah masuk ubat kat "dubur" nye...sopan skit ayat...hehehe...sebab panas dah 39.5 & kahak dekat bahagian paru2 kanan dia terlampau banyak takut ada infection plak..so kena lah kasi "nebulizer"...melalak lah si kecik tu tak suke tp nak wat cmne syg..itu semua untuk kesihatan..mmy & ddy takleh la tgk farisya tak ceria...
awal minggu ke-2 ddy plak amik turn jaga farisya..coz last week nye mmy dah cuti...

Al-hamdullilah berkat kesabaran kami..farisya makin sihat & ceria semula...

antara aksi farisya di kala demam....
happy face...even demam
dapat jugak capture farisya smile..
:-)



otw nak bwk farisya g klinik....berair je mata dia..panas dlm...

sempat lagi nak main kat mini playground dlm klinik tuh..

hhurrmm smpai terkangkang duduk...:-P

minum sendiri "AIR CAP BADAK"
untuk kelegaan cepat...


aaalloorrrr!!!! sian anak mmy..tido je...balut kepala dengan kain basah..supaya panas turun..
pakai nappy je...hehee


No comments:

Post a Comment