Monday, February 7, 2011

::farisya sudah pandai berkata-kata::

Yahhhhh..sebelum ini farisya mmg pandai berkata2..cuma perkataan nye sje sukar di fahami..
antara fisrt word farisya..
dah = sudah..
nanak = taknak...
mama=mama lah wlpon aku membahasakan diri momy..dia x pandai sebut kot..sush kot rasanya..
papa = papa lah jugak wlpon suh dia panggil dady.. :-) hhurmm takpe lah...
papin = aeroplane sebab rumah kami ni x ah jauh sgt dr airport penang..so boleh ah dengar bunyi kapal terbang lalu kat ats umh....

orang tua2 dulu kata...kalau cepat jalan...lambat cakap..klu lambat berjalan cepat cakap..
hhurrmm tah lah..aku masih x pasti kesahihan peribahsa tu..
aikkk peribahasa ke tu???hehehehe...tak kesah lah..asalkan perkembangan farisya adalah normal seperti kanak2 yang lain....

semakin hari kebolehan bercakap farisya semakin mantap..dah pandai cakap dady!!! yyeeaahh!! ddy sangat sukalah kan...nape x pandai sebut mmy lagi???
:-( sedey tau...hehehehe..tapi takpe...she learn step by step...mmy proud of u ma dear....

jatuh = perkataan yang sgt clear ble sebut..ape tak nya..itu je perkataan yg farisya selalu dengar...hehehe...
antaranya..

* farisyaaaa jgn panjat...nanti JATUH...
* farisyaaaa JATUH...karang..jgn main kat situuuuu...
* Farisya makan elok2....JATUH dah nasi tuuu....
* farisya sitdown (heheh campur bahasa BI & BM ble berckp ngn dia) elok2..nanti JATUH
* Farisya jangan lari2 nanti JATUH...

so itulah sebabnye dia faham sangat dengan perkataan JATUH...
atau bahasa farisya TATUH = JATUH

Takpe ke budak2 kecik ni pelat..ke itu mmg first word dorg????
takdelah..kami kat rumah ni..takde pon bercakap pelat..sebabnya...kite tak boleh bercakap pelat dgn anak kita..nanti jgn salakan anak pulak ble pelat....
mcm ketam..nak ajar anak berjln lurus..sedangkan dia sendiri jalan senget...hhurmm betul ke eh peribahas tu,...hihihhihhih

Aksi farisya juga bertambah sekarang...
pandai buat muka...kelakor jugak ah muka dia tu..tp x dapt nak snap time dia buat.asyik mizz..je...hhisshh kelakor sungguh anak mumy nih...

she d only person who alwiz make we laugh...
even kadang2 mmy merajuk ngn dady....or dady merajuk ngn mmy....(ade ke eh???ada kot...)
farisya sebagai anak kecil yang tidak mengerti apa2 hanya membuat tindakan luar kawal sepontan je dia wat lawak...melihat gelagat farisya..tak jadi mmy nak merajuk ngn dady...sbb dah tergelak..x leh nak wat muka siyes pon...dady??hhurmm mmy x tau ah..kadang2 dia cover...hehe..jgn mrh eh dady...i luv u.. :-*

Tapi mmy pelik..napi when antr kat nursery je farisya suka wat muka sedey..x wat muka eppy mcm kat umh...
mayb farisya sedey kena tinggal ngn mmy yerr....??don wori syg..u've to knw..mmy & dady msti keje untuk membesarkan farisya...without money...u can't get a better life...diz is just for u...mmy & dady will not leave u alone for a long period..just 8 hours working time only
u've to enjoy ur time with ur fwen..mmy suka farisya ramai kwn...& u've to be frendly ok...mcm mmy...hehehhee...

wat ever it is...mmy & dady alwiz luv u so much..
u such a light dat light up mmy & dady soul..with a beatiful love...
selamat membesar sayangku...(FARISYA NADHIRAH FAIZAL ASHRAF a.k.a FANA :-) ,,mmy yg create nama tuh,...hehehhee

No comments:

Post a Comment