Tuesday, August 24, 2010

KEHIDUPAN SETELAH MENETAP DI PENANG

KEHIDUPAN SEBAGAI ISTERI & IBU.

Hurrmmmmm…….mmg ah lain kehidupan kali nih..sebelum nih aku tggal bersama family di kl so x bnyk sgt kerja yg aku lakukan di rumah.yelah seblum nih aku bekerja so x bnyk ah kerja umh yg aku buat.

So skang aku bru tau betapa berat juga tugas suri rumah ni yer.Aku kena membuat kerja dlm satu masa, sambil masak & mengemas rumah aku kena perhatikan farisya.But so far it’s all under control…..hehehe..

Jadual waktu kerja rumah yg ku susun

7.00pg

kejut hubby g keje (aku x buat bekfes pon cz hubby x mkn pgi2 sgt melainkan weekend jer)

hehee sng skit keje aku.. :-)

9.00pg

Siapkan farisya nak mandi

Beri susu & melayan kerenahnya sekejap.

10.00

pg tidorkan farisya

11.00pgi kemas rumah sedikit

Menyediakan kelengkapan utk masak.

12.00tgh

Start memasak.coz hubby blik mkn tghri, opis ngn rumah x jauh pon

1.00ptg

lunch bersma hubby

Nyusukan farisya

Melayan farisya

2.00ptg

Tidurkan semula farisya

Aku rehat tgk tV

4.00ptg

Fariysa bgun nyusu lgi & tidorkan semula.

5.30ptg

Bawak Farisya luar rumah, yeah dok dlm umh jer x berkembang lah otak dia dkt luar ada

pemandangan..

6.00ptg

Farisya mandi & Menyusu & tidor semula

7.00mlm

Ktorg mkn malam

8.00mlm

Duk elek tgk TV, berborak bersama hubby, ni jer lah time terluang utk kami

mendengar cerita ape yg berlaku spnjang ari.

10.00mlm

Kalau hubby lapor lagi aku buatkan ah roti bakar ke, mkn biskut cicah air ke….

11.00mlm

Tidorlah zzzzzzzzzzz……………

· Begitulah kehidupan aku skrg yg x bnyk sgt perbezaannnya setiap hari…hanya melakukan kerja rutin seperti biasa..rasa mcm dah beku jugak pala otak aku nih tidak berfikir secara kreatif memandangkan aku nih dr golongan kreatif yg sentiasa mnggunakan otak untuk bekerja seharian…heheheee riak x aku nih J

No comments:

Post a Comment