Wednesday, January 13, 2010

TANGGAL 1 OGOS 2009 (SABTU)

Ini adalah tarikh keramat dalam hidupku, Saat yang mendebarkan & mengembirakan, ini kerana pd tarikh ni aku dgn rasminya telah ditabalkan menjadi seorg ibu.Tepat jam 9.18mlm 1 Ogos 2009 (SABTU) di hospital selayang.Setelah ter over due sehari,kerna ikut jangkaan aku bersalin 31 julai 2009, Aku selamat melahirkan bby gurl yg comey yg di beri nama FARISYA NADHIRAH BT FAIZAL ASHRAF.

Saat menanti kelahiran adalah sgt memeritkan..pehhh..sape yg menjadi ibu tentu memahami perasaan ini,kerna aku telah merasa sakit 2 hari sebelum selamat diliver.perasaan sedey mula menghantui fikiran aku...coz time aku sakit hubby tiada di sisi.Aku terpaksa menahan sakit sorg2.Tp aku tak kesah itu semua dugaan, aku tau hubby ku org yg paling wisau ble time dah dekat nih..every minute dia kol aku tnye ttg keadaan aku...aku segara kabarkan pd hubby & naluri aku berkata mungkin ini lah rasanya sakit nak bersalin...Mcm org2 tua selalu kata..aku bertanya pd ibuku & ibuku juga turut wisau.setelah hubby mendapat tau ttg aku mula sakit, dia trus blik KL, tp aku nasihatkan dia jgn rushing.

Tanggal 31 julai 2009 (jumaat mlm) aku mula rasa sakit yg kerap.aku x boleh tdor sepamjg hari menahan kesakitan.Keesokan pagi(sabtu) tanpa berlengah aku terus ke hospital selayang & bersiap sedia dgn kelengkapan bby.mana tau aku dah nk diliver.Perasaan aku turs takut ble nmpk je wad Bersalin>bermacam2 perkara bermain difikiranku, takut, gembira, seram sejuk..hurmmmm..semua ada..almaklumlah pertama kali lah katakan..

Aku dibawa ke wad untuk permeriksaan..malu beb..heehee..org tgk kte pnye..hahhaa..tp nak wat cmane redha je ah..dah mmg tu tugas nurse & doc kan...aku dikehendaki tggu seketika kerna belum time nak dliliver lgi.jam 2pm 1 Ogos, aku masuk semula..doc bersiap sedia untuk hntr aku ke labour room, peehh....menakutkan rasaya..tgk peralatan yg ada di sekeliling bilik..hubby ku lah yg paling cemas sekali, ibuku berada dia luar bilik pon turut cemas.Dalam hati aku sentiasa berdoa agar segalanya berjalan lancar.Ini smeua kuasa tuhan.

Aku mula rasa sakit termat sgt, tp nurse still kata belum time lgi..aku rasa nak pengsan dah ni..sakit sgt2..aku nmpk perasaan cemas & wisau di wajah hubby ku..kesakitan yg aku alami x dpt diluahkan..hubby ku berdoa disebelah ke menyuruh aku bertenang & bersabar,,tp igt blh bertenang ke..sakit beb..rasa mcm nak pukul org sbelah ni je(hubby ku lah tu)hehee...Setelah 6 jam berhempas pulas menahan kesakitan, akhirnya masa nye dah tba..aku seida tuk diliver.PEEHHHHHHHHHHHHHH>.....aku x tau nak ckp cmane tp sakit nya tuhan saja yg tau..habis semau tenaga aku smapai muntah2 aku dibuatnye,,,akhirnya aku terpaksa menggunakan kaedah VACCUM.talut bby lemas, AKHIRNYA!!! dlm bbrpa minit aku berjaya melahirkan bby gurl, setelah penantian selama 9 bln berakhir.kesakitan td mula hilang serta merta setelah doc meletak bby dia ats dadaku.setelah menatap wajahnya aku rasa sedey gembira...

TQ so much specially 4 ma hubby coz u r alwiz wif me since i need u.i'm eppy coz wat we want in our marriage come true.KEsian hubby coz terpaksa tdor di kerusi pelawat kerna tidak dibenarkan meneman aku di wad.




Diz is ma FARISYA NADHIRAH BTE FAIZAL ASHRAF





No comments:

Post a Comment