Thursday, June 18, 2009

Supprise Shopping :)

Tanggal 13 Jun 2009 hubby ku as usual blik menjengok aku wife terchenta nye...ye ah ktorg just twice a week je jmpa..so diz weken ktorg tak bnyk prog..just elek2 kat umh je..nak kuar pon agak malas sbb cuaca panas sgt..g pon aku ni skg mmg malas a nak jln sgt..sbb cepat je penat..jln sikit penat...jln sikit je penat...

so time lepak2 tu hubby ku pon ada lah melihat catalog brg yg adik ku (k,ngah) jual..so dia pon tnye aku...honeyyy..klu b beli sandal nih ok tak???aku tgh lpk bace paper..den aku pon ckp ah...hhurmm...hney bru je plan nak beli kan b kasut...dengan nada selamba...tertiba terus je hubby ku tersentak....eehhh hney nak belikan b kasut eh...klu camtu takpe ah..esk kite g beli eh... ;)

*sebenarnya aku mmg niat nak belikan kasut nih tok hubby terchenta..tapi memandang kan bnyk sgt kegunaan duit sebelum nih..so aku pon diam kan je dulu....kasut nih mmg idaman hubby ku..dah lame dia usha kasut tu..dr mula2 sebelum kawen g dia nak kasut ni tok wat hanataran kawen..tp aku pon lupa nape x jdi beli..mayb kasut nih tak bape sesuai tok wat hanataran kot..sbb kasut nih nmpk casual je.....so terpendam lah keinginan hubby ku.. ;(..so selepas itu lah aku berniat nak wat suprise gift kat hubby ku...tapi..setiap kali dia nmpk kasut tu..mesti dia belek2...sedey plk aku dia dpt tgk je kasut tuh...ye ah hubby ku ckp..ape yg pnting skg nih..adalah keperluan aku untuk bersalin & kelengkapan baby kami nnti....itu lgi penting dr ape yg dia idam kan..terharu je aku dgr.. ;(

So kesokan pagi nye (ahad ) tanggal 14 jun 2009, aku kejutkan hubby ku bangun pagi...lepas aku wat kan bekfes koew tiau goreng, so bile dia bukak je mata..perkataan pertama yg kuar dr mulut dia...

B---> honey jd ke kite nak g shopping arini...

terkebil mata aku, ye ah itu perktaan pertama yg kuar dr mulut dia awal2 pagi nih...hhurrmm agak nye mlm td dia takleh tido kot..termimpi2 & terngiang dlm pala otak hubby ku nak dpt kasut bru.. :) aku senyum je ah dgr ape dia tanye tu...yg pnting mandi & bekfes dulu yer syg...
so siap bekfes..aku ngemas umh sikit2..dok elak jap....den hubby ku tnye lgi..jd ke honey kite nak g beli kasut tuh,...hhurmm nmpk sgt lah hubby ku nih x sbr nak kasut tuh..so bersiap2 ah ktorg..

lokasi pertama nak g ngk kasut tu di SOGO, so ktorg g ah sana...hhurmm biasa ah SOGO tiap2 wekend penuh je org..so x pyh nak cter bnyk ktorg trus ke floor kasut lelaki..hubby ku pergi ah tgk kasut yg dia nak..tp aku agak pelik nape design nye agak beza sikti dr yg sebelum nih..& hga nye agak mahal ah dr yg sebelum nih jugak...so aku tnye ah salesman tu....nape yg nih mahal x same mcm hga dulu..so dia kata..nih yg new arival...yg dulu nye dah abis..stok dah takde....aku terdiam..tgk muka hubby agak kecewa.....den dia kata kat aku dgn nada yg agak kecewa...takpe lah honey dah takde..tak yah ah beli...g pon yg nih mahal..nnti nyusahkan honey je,...aku diam je rasa serbasalah pon ada..

so..aku terigat yg kat JJ wangsa maju pon ada jugak rasanya sebelum nih..so dgn nada memujuk..

aku---> B, ape kata kite g ngk kat JJ Wangsa Maju plak...aritu honey tgk ada kot design yg b nak tu..

B----> ada lagi ke honey?

aku----> takpe jom kite g ngk dulu..

so tak smpai sejam pon ktorg kat sogo tu..den trus ktorg gerak ke JJ wangsa maju plak..

smpai je sana, mcm biasa ah trus ke tmpt yg nak di tuju..aku tak larat nak pusing2 dlm JJ nih..penat aku klu nak pusing..smpai je di kedai.....

aku--> ha b. tu ada design yg mc b nak tu kan..btol tak???
B-----> dgn muka yg agak ceria..ah ah lah honey sama, but just warna tu je yg tnggal, tp mmg b nak colour nih pon...

so try lah hubby ku kasut yg diidam kan...mula try sebelah je..tp x cukup..so kena ah try dua belah bru ah rasa nikmatnye..melaram ah hubby ku....pusing depan pusing belakang tgk kasut tu ok ke tak..so..aku ckp klu dah suka cepat lah amik..byr terus....
dgn girang nye hubby ku kuar dr kedai tu..

hubby ku ckp..tq syg sebab belikan b kasut nih..b mmg suka kasut nih..bkn lah b tak mampu nak beli sendiri..tp b rasa skg nih b kena pk psl honey n baby dulu..aku ckp..takpe..aku mmg nak kasi kasut nih sbg suprise gift..tp..tak bape nak supprise..sbb aku kena bwk hubby ku sendiri utk try kasut tu..aku x tau beli kasut laki nih..takut x sesuai size je kan susah kena tukar blik..tu pon klu leh tukar..
soooo..pastu..perut ku lapor gle..dah tghari x makan..hubby ku ckp..takpe..hney ckp je honey nak mkn ape..yg mahal pon ok,.,,,hhurmmaku tak tau ah nak mkn ape..so berjln ah kami ke food court..so pastu dpt ah brochure dr tapayaki..tertiba teringin lak mkn tepayaki..biasa ah selera org pregnant nih mcm2..aku ajak ah hubby ku mkn,.,tp mula dia mcm taknak..sbb dia x penah mkn.,.aku kata try je ah.,..tp..mmg dia x suka pon mkn tepayaki..dgn selamba je dia kata..hhurmm honey tak lah sedap sgt tepayaki nih,...takde ah smpai b teringin nak mkn lagi pasni...hhurmm aku kata..takpe ah..pasni x yah ah mkn klu x suke...yg pnting try je dulu..

pas mkn..trus ah blik..aku dah penat gle..takde ah lme sgt jln kat situ,.,tp aku yg x larat,,nak bwak perut ku yg dah 8 bln nih lgi,...g pon kol 7pm nih kena antr hubby ku ke stesen bas dia nak blik penang dah,..

* ari selasa ( 16.6.09) hubby ku ada exam tok tentukan dia cnfirm keje..so dgn excited nye dia kata..honey b pakai kasut bru yg honey kasi..dapat aura..mne ah tau exam nih lulus..

hehehehee...aku gelak je ah..pape pon wish u luck yer syg,...




MORAL OF THE STORY : aku bkn nye nak menunjuk atau berlagak..aku just nak share cter gembira bersama kalian sebagai hsbnd & wife...harta benda tidak menunjuk kan kebahagian..tetapi kadang2 org yg menerima tentu akan gembira, apatah lgi dr org yg tersyg...






aku kepenatan berjalan


tgk barang2 baby untuk tambahan yang x cukup...sesapa nak kasi adiah tok baby ku..ikut lah tema colour yg aku sedia kan..tema nye warna ijau..so beli lah brg yg bewarna ijau...heheee..

yg pnting ikhlas.. :)

ini lah pemberian khas buat hubby tersayang


set yg dipilih
igt kan tukang masak diimport dr jepun...tp diimport dr bangladesh kot..
:)
makan je ah...........sbb dah lapor..anak aku dah menendang2 dlm perut nih kelaparan

4 comments:

  1. Sayang, tkjut + tharu jgk la nk trima hdiah ni.. agak suprise sbb b skrg nk selesaikn smua utk hney n baby dlu.. tpi hney nk hdiahkn jgk, AMIK JGK LA... hehehe!
    Thanks a lottt!!! LUV n MIZ u...

    ReplyDelete
  2. wahai hubby ku tercinta...wat ever i do just for u okeh...yer x bnyk yg hney adiah kan..yg pnting ikhlas..hehehe..suka la tu dpt present.
    ;)

    luv n mizz u to..
    *sowi eh nih ah klu dok jauh ngn hubby terpaksa berinfo melalui sms ke, email ke, blog ke,nak wat cmane,,:)

    ReplyDelete
  3. so suwit :)

    suke lah laki hang dpt kasot idaman..silap2..dier pakai kasut tuh sambil tidoq..hahaha

    apapon..jaga kesihatan yath!! kaler ijau eh tema??apasal eh? suke ati gua ahh nak bagik kaler apo..hahaha

    ReplyDelete
  4. agak2 la pkai tidoq!! cmne nk bsuh kaki xbg mimpi2??
    apaaa daa!!! thanks syg sbb mnmbahkn koleksi kasut2 yg ada.. hahaha
    nti cmpur ksut hney kta kna bli rak kasut sma bsar almari bju tau..
    hahahahaha!!!

    ReplyDelete