Monday, May 18, 2009

:::kejutan untuk aku::::

kejutan yang aku maksudkan bukan lah kejutan gembira, tapi kejutan yang mnakutkan..

tanggal 11 mac 2009 (isnin) aku mengalami demam dan batuk yg teruk jugak lah..mula nye aku x wisau tp aku terpaksa membuat pemeriksaan doc jugak..mne ah tau ada pape ke...sekarang nih mcm2 sakit boleh dpt..dgn keadaan aku berbadan 2 nih,..aku kenalah menitik beratkan soal kesihatan kerna ini jugak akan menjejaskan kandungan aku..

setelah pemeriksaan aku hanye demam biasa, tekak bengkak & batuk..so aku dpt mc 2 hari..bercutilah aku berehat dirumah..lgi pon aku mmg penat sgt weken sebelumnya..kerna terpaksa ulang alik dr kl - tnjg malim-kl-jb-kl semula..ppeehhh..jauh perjalanan aku..masa bnyk diabiskan dlm kete je....tu yg buat aku sakit tu.

hari rabu aku bekerja seperti biasa....TAPI pd malam nya..aku mendapat kejutan yg menakutkan......aku mengalami "bleeding"iissssshh mmg cuak lah..ye ah ini kali pertama aku mengalami keadaan seprti nih..nasib baik mak aku ada..untuk menjadi rujukan.,...mak aku plk yg kelam kabut sbb takut ape2 jd...aku relax jugak ah x nak kelam kabut sgt..lgipon dah tgh mlm...nak wat cmane....aku cuba ckp ngn mak aku yg aku ok & takde pape...tp waktu itu hubby kesayganku tiada disisi..yer lah dia jauh di penang..aku try kol dia mlm 2 tp ble dipikirkan blik..baik aku x yah c tau dia mlm2 nih..lgi lah dia wisau..aku x nak hubby ku wisau sebab nnti dia akan susah hati..dah lah dok berjauhan...
esokkknya..alwal2 pagi hubby ku kol..ye lah dia tgk bnyk miskol dr aku mlm td...aku cuba ckp yg aku takde pape...tp aku kena jugak c tau dia..dia hsbnd aku..so dia harus tau situasi aku...aku ckp yg aku mengalami bleeding mlm td....hhurrmmm..kan aku dah ckppp dia sure wisau punya...dah x tentu arah jadinya...smpai di opis pon dia x leh wat kerja memikirkan aku...aku surh dia bnyk bersabar..insyaallah aku sihat..

sebelum ke tempat kerja aku singgah di klinik dkt are umh aku...so setelah pemeriksaan doc ckp uri aku turun ke bwh..tah lah aku x tau lah..itu yg doc ckp..tp mayb bahaya klu uri turun ke bwah nih...doc x kasi aku g kerja..so aku dpt lgi mc 2 ari...cuti lgi...dlm keadaan mcm nih..aku x boleh pentingkan diri sendiri..mmg luaran aku sihat..nmpk mcm biasa & tak sakit..tp aku kena pikirkan bby dlm kandungan aku jugak..aku kena bnyk menjaga kesihatan untk kami berdua....
hubby ku lah org yg paling wisau....dia kol aku setap jam tnye keadaan aku.....terima ksih syg coz u alwiz take cre of me..even u r not wif me.,.i'll alwiz luv u so muuuahh...mak aku yg sememangnya wisau ttg keadaan aku hnye menasihati aku supya bnykkan berehat & jgn bergerak sgt...tak ketinggalan juga isteri bos aku selaku creative designer di opis aku...diapon wisau dgn keadaan aku...dia kol bertanya kabar ttg aku..terima ksih x terhingga kepada bos2 aku..abg.syamsul, k.yannie, k.yana yg selalu mengambil tau kesihatan staff nya...ibu mertua ku pon ada bertanya kabar ttg ku..dia pon wisau dgn keadaan ku...

Aku berterima kasih & bersyukur kerna aku dikelilingi oleh org2 yag selalu mengambil berat ttg aku...i'll luv u all.hubby ku mngambil keputusan utk blik kl tgk keadaan aku wlpon kewanggan agak berkurangan....

* disini aku ingin mengucapkan cngrate pd wife bos ku.k.yana, kerna bakal menjadi folower aku x lme lgi..hehhehe (being mummy soon) setelah lme mnggu akhirnya tercapai jugak impian k.yana utk pregnant...semua berkat doa k.yana & org2 sekeliling.harap jagalah kurniaan tuhan yg x terhingga ini..semoga semuanya sihat..amin,.

4 comments:

  1. uish yat ye ker...
    abis sekarang mcm mana
    ko nie jln jauh sgt tu...

    ReplyDelete
  2. ah ah dik..betol ler..tu ah budget takde pape klu jln jauh....skg nih ok dah..diz week bru nak g klinik semula tgk cmane....kena scan dulu bru tau..hopefully semua ok...

    ReplyDelete
  3. ko jgn ler asyik merayap dowh...suka suki p jalan jauh2 buat apo...dh tahu mak buyung dan poyot makin membesaq tuh..duk diam2 kt umah..suh laki ko je balik gmbak tu..kene korban skit lah dlm hal2 cam nih..

    jaga diri baik-baik ok..ingt skit nyawa dlm prot tuh :)

    ReplyDelete
  4. pidahhh....tu je ah perjalan yg jauh slma pregnant nih..tu pon sbb ada kenduri..

    mmg hubby ku sje yg slalu blik gmbk..gue x pnh g penang pon...:)& mmg dia yg bnyk bekorban pon..

    Tq yah..akan ku jaga nyawa di dlm perut ku ini...

    ReplyDelete