Tuesday, May 12, 2009

::(( eppy bufday & eppy mothers day::))








hhuurmmmm.lme aku x meng upload latest info kat sini..
internet kat opis ada prob..kat umh xde tenet.. :(

last week aku hubby, n adik beradik yg lain plan nak wat suprise party bufday & mothers day tok my luvly mumy..

puaslah kami berpakat adik beradik,,mencari tempat yg sesuai..tp semuanye mengikut budget ah..coz diz mnth bnyak nak pakai $$ sbb nak blik kg tnjg malim & g jb ada org kwen,..

tiba masa yang di janjikan tanggal 08 mac 2009 kami semua bersiap sedia untuk majlis malam nih, malam sebelumnya aku dah tempah tempat untuk majlis malam nih, siap order semua so dtg just tggal mkn je.lokasi yang dipilih dekat je dgn umh ktorg.di kawasan sg.tua menghala ke ulu yam.itu pun atas idea adik ku apis, dia penah mkn disini & lauk2nya sedap jugak lah...so balik je keje aku ngn adik aku apis, g amik hubby ku dulu di KTM dia bru smpai dr penang, den pergi plk umh adik aku k.ngah di setapak, dalam perjalanan bru teringat kek lupe beli, so singgah lah plak di kedai kek area gombak je.nasib ada yg berkenan.

sampai umh dlm kol 8mlm, aku booking tmpt tu dlm kol 8.30mlm, so x sempat nak mandi ktorg bersiap plk nak pergi ke tempat majlis mlm nih..ktorg berpakat ckp nak g beli brg kat giant, pelik ibuku kenapa ktorg bru smpai terus nak kuar..nasib dia tak perasan gelagat ktorg.abah ku selaku perlakon untuk membawa mak aku ke tempat majlis mlm nih, nasib lah abahku pelakon yg handal, tak yah kasi skrip dia tau susun ayat....

sesampainye kami di restoran tu, kami setting ah kek & cup cakes semua, makannan yg aku order pon smpai, berasap2 lagi lauk yg aku order tu...sungguh menyelerakan, dah ah aku x mkn lgi dr tghri..semata-mata nak tggu makn mlm nih...tunggguuu..punye tungguuu bufday gurl nye tak smpai lgi..(mak aku lah tu..hehehe)..smpai dah sejuk blik ah lauk yg aku order tu,


dalam kol 9 lbih bru ah kelibat mak aku n abah ku kelihatan, abah ku membawa ibuku ke lokasi kami...lokasi yg aku pilih adalah bertemakan pondok, so ktorg mkn dlm pondok sambil bersila, selesa ah skit,, berbanding mkn duduk di meja mcm biasa.Ibuku pelik nape abahku membawanye ke pondok sedangkan just nak mkn 2 org je...ibuku igt dia nak mkn berdua..konon abahku nak belanja dia mkn sempena bufday dia lah..padahal nih semua planing kami adik beradik....

seettiibanyaaa....ibu ku di pondok kami, lilin kek kami dah siap pasang..apa lagii suppriiiseee!!!!!!!!! ibuku terkejut kerana ktorg smua ada disitu dgn siap kek skali, aku nmpk riak wajah ibuku sedih gembira tergambar di wajahnya, tanpa dia sangka kami membuat kejutan khas untk nya.(INILAH KEJUTAN YG PERTAMA KAMI BUAT UNTK IBU KAMI SEUMUR HIDUP NYA SEMPENA ULANG TAHUN KE-50)...kegembiraan & kesedihan yang ibuku alamai tidak tergambar..kerana anak2nya msih mengingati hari bersejarah dlm hidupnya..bagi aku apa yg kami lakukukan masih belum cukup untuk membalas jasa ibu kami selama ini.ini hanyalah sebahagian dr penghargaan kami kepadanya..sesiapa yang masih mempunyai ibu, hargailah ibu kamu sementara dia masih ada, kita akan rasa kehilangan yg amat dalam tanpa ibu disisi...ibuku berterima kasih kepada kami adik beradik, tapi kami lah yang patut berterima kasih kerana ibuku bersusah payah membesarkan kami semua, aku yang bakal menjadi ibu tak lme lagi bru tau bgaimana pengorbanan seorg ibu untuk anak2nya...ketabahan membesarkan anak2 tanpa mengira susah payah :((

okehh sambung cter gmbira blik,,,so apelagi ktorg nyanyi ah heppy bufday to u...heppy bufday to u....heppy bufday to mak sweet 50 heppy bufday tu u....hhurmmmmm..sure jeles org2 sebelah tgk kami clbrate bday mak kami...heheheheh....so now makan time...dah lapoorrrr dah nih...

aku kena cepat sbb mlm nih aku kena blik umh mak mertuaku di tanjung malim kerna ada org kawen keesokan hari....ppeehhh....mmg penat tp seronok..

alhamdulillah semua nye berjalan dgn lancar..insyaallah lepas ni aku akan plan untuk abahku pulak...dlm bln ogos nnti...

antara pic (akan di upload lgi nnti :))



jika mau tempahan cup cake sila hubungi org dia ats..promo skit...mana tau dpt komisen pasni :)

9 comments:

  1. waaahhh cute giler cup cakes! siap ada icon benang..gunting..menarik2!! Hepi belated beday + mother's day!

    ReplyDelete
  2. hehhehehe..yahhh itu menunjukkan ibuku seorang tailor...huhuhuh

    ReplyDelete
  3. gud job ma dear!!!
    mmg gmpak mlm tuh...

    ReplyDelete
  4. tq syg..b pon bnyk jugak tolong wlpon penat bru smpai dr penang tq so much...

    ReplyDelete
  5. u r alwz welcome ma dear!!!

    ReplyDelete
  6. u r alwz welcome ma dear...

    ReplyDelete
  7. ken salam mak ko...heppy belated beday dan heppy belated mothers day kt mak ko..rinduuu mak koooo!!

    ReplyDelete
  8. insyallah..kim slm kat mama ko jugak..last jmpa pon time ko kawen..insyallah klu kte ada trun jb..kite akan cntct ko..

    blh x lepak umh ko klu turun sane sve budget skit x yah sewa otel..
    hehehhhhe
    :)

    ReplyDelete
  9. bleh jek nak lepak umah aku..tader hal..mmg ada satu bilik tetamu...cuma blom letak katil jek kt bilik..will be buy coming soon,insyaAllah.. =)

    dtg jek...jgn main kuat2 kt bilik umah aku tuh..nnt dengo jiran sebelah..maklumlah umah flat..hahahahahahhaha

    ReplyDelete