Sunday, April 19, 2009

::SEHARI DI IKEA::

wekend tu ari..aku bersama adik beradik ibu n hubby ku planing ke IKEA..ibuku nak cri sedikit bragan hiasan tok kat umh nih,...aku x bnyk pon nak membeli..tgk2 je..sbb g sana kan best,,,tgk dorg nye deco..sambil2 tu leh survey idea nak deco umh aku nnti..ble pindah penang pas raya nih..nasib ah otw ke sana jln tak jam langsung,.,sbb aku dr opis di pandan indah...normaly klu ari sabtu nih...mrr2 cmfirm jam beb..tak sanggup nak redah...

so perjalan ktorg ke sana berjalan dgn lancarnye...smpai ah ke parking...mula nye planing nak g kejap je ke IKEA den pastu..nak g ke JLN TAR plak..mak gue nak gi beli brg di kamdar ....


so berjalan ah kami sekeluarga dgn gembiranya...sambil mencuci mata melihat brg2 yg mmg best gle kat IKEA tu...klu bnyk duit..mmg gue shopping beb...tp sabar je...lah dulu...ppeehhh mmg penat gle ah aku nih berjalan..dah ah bwk perut yg agak comey nih..kejap2 duduk..nasib ah kat situ sesuka ati ah nak lepak ats katil ke, kusi ke...lantak ah...pejam celik2 sampai ke mlm gak ktorg kat sana..so trus rushing ke jln TAR plak sblum kamdar tu tutup...


IKEA ni adalah tempat yg menjadi tumpuan warga kota dr orang biasa, artis, dll golongan ah...untuk mencari @ tgk2 je brg2 keperluan rumah..

Tp kali ini kunjungan kami ke sana bertemu dgn org yg agak sukar ah nak ditemui klu takde pape urusan dgn beliau..so tanpa membuang masa hubby ku excited nak mengabadikan kenangan bersama org ini...org yg di maksudkan adalah:-




TUN DR MAHATHIR..... :) wif ma habibi


TUN DR MAHATHIR WIF MA habibi & IBU ku
aku x berkesempatan nak ambik pic bersama tun mahathir nih coz lepas je turn hubby ku..melambak g ah peminat tun nih yg dah standby dgn cmera masing2 nak bergambar plak..yg penting ktorg ah org yg pertama terserempak ngn mahathir,den bru ah org2 lain perasan plk pastu...



yg penting org2 kat situ excited jmpa mahathir berbanding jmpa artis..mahathir mmg glamor ah...sbb on d sametimes kitorg terserempak gak ngn aziz m.osman & fazura,,tp org wat dono je...ihihhiihhiih




antara aksi kami : :-D

mbr k,ngah, k,ngah & anaknya & ibuku


adik kimy & alya




gue bersama habibi







13 comments:

  1. fuhh..giler ahh dpt brgambau ngan Tun Dr Mahathir beb..behh ahh tuh...wehh..tuh anak mimi ke..??comeii seyyy...ari tuh masa kawen..kecik lg..tak bape clear..nih dah besaq skek..comeiinyee :)

    ReplyDelete
  2. huuhuhuh..tu ah psl...kte x smpt nak bergambau pon..ramai dah "Q" kat blkg..

    ah ah..tu anak dia..dah 10bln..time tu dia ngamuk je..sbb bru tumbuh gigi pertama.
    :)

    ReplyDelete
  3. seryes..comei...sronokknyee...rindduu lah kt kimie ngan mak ko....

    ReplyDelete
  4. wei hg nk pindah penang ka..haiyaaaaa kt mana

    ReplyDelete
  5. best ahh pas nih yath kalo ko pindah penang..bleh jumpe daddy lama ko yg sengal ni..wahhh behh tuh leh lepak2...

    ReplyDelete
  6. hehhehehe..tu ah.kimi dah besor pon..asyik kena marah je ngn kite..hehhee..mak kte pon ada kata lme dah x jmpa ko..ye ah..ko pon dah dok JB.

    yer mamak a.k.a (dady ku time study)...gue akan berpindah ke penang..pas raya nih..insyallah bln 10..hubby gue keje di USM..so dok area2 situ ah kot..
    ko dok penag ke weh??area mne??leh ah jmpa pasni..
    :)

    ReplyDelete
  7. pehal dady mamak lak nih?

    ReplyDelete
  8. hye b ku cyg.."MAMAK" tu selaku ayah kepada ktorg dulu....mumy nye PN.PIDAH..anak2nye ada 4org kot..BUKIT, NURUL,MIMI,HONEY..eehh ada lgi ke??tu je kan??hihiihh
    :)

    ReplyDelete
  9. nsib la cmtu, igt kn gua kwin dgn anak mamak..
    huhuhuhu!!! teh tarik wooonneeyy...

    ReplyDelete
  10. wahh..kagum2 dpt bgmbr ngn madir dr artis yg x brapa nk mmbantu..moga2 baby dlm kandungan ko tu..adlh tempias kebijaksanaan madir..aminnnn..

    ReplyDelete
  11. Yup, thnks. Amin Ya rabballalamin...
    Mudah-mudahan.

    ReplyDelete
  12. anak-anak kami selaku adik bradik ko ada 6 orang lah giler!! adik jijah ngan wiah..,

    ko,wiah sama bukit ikut muka mamak daddy hang..nurul...mimi adik ikut muke aku dan kaler tone aku yg agak cerah dan beriman nih..hahahhahaha...

    rinduuu lahh wehh...pecite next gathering nih??end of this year,right??which location???

    ReplyDelete
  13. hhehehhe..ko agak bengong yer pidah...normal lah dlm family ada ikut muka mak..ada ikut muka ayah...

    ah ah ehh..cmne ngn gahtering..person incharge nye WIAH..kena ah tnye dia cmane..

    ReplyDelete