Monday, April 13, 2009

::::PEMBAZIRAN @ KEPERLUAN:::????

Begini mulanya...

last week...dlm ari khamis 09.04.2009.kot..hubby as usual akan menelefon aku everyday dia akan kol aku..dr pgi jam 8.00pg fon aku bunyi...aku dah tau..msti hubby ku yg kol...tnye dah bekfes ke..biasa ah bnyk pesanan yg perlu disampaikan..antaranya...syg...jgn lupe bekfes..pastu mkn ubat..pastu minum susu..(tp susu dah abis lah)....g keje elok2...ok.."b" tgh driving nak g opis ni...tu ah pesanan as ususal yg akan terima..


tghari nye pon hubby akan kol jugak..tnye dah lunch ke belum...honey sihat ke arini.....syg gak dia eh kat aku...hehehe..klu x syg......siap ah dia......hihiihihih.....tp agak pelik sikit kali nih dia kol...suara ala2 memujuk..manja2 gitu...macam nak pujuk je,...aku dgn gerak ati yg kuat...tau mesti ada pape nih......rupa2 nye...mmg ada benda pon yg dia nak................




Dengan nada suara yg agak2 macho, hubby ku kata..jap lgi..b akan email kat honey satu benda tau..nanti hney print pastu..past kat apis(adik laki aku)...dia sanggup ym ngn aku time tu...semata2 nak send file kat aku..klu x jgn harap ah..bzzzzzzzzzzz je manjang.......kat opis tu...aku dgn baik ati pon tgk ah ape yg nak diberikan tu...


rupa2 nye...sepasang seat kete...hhiiisssshh..ini rupa nye yg beria sgt dia nak membeli nye.....aku nih mula nya agak tidak bersetuju ah..hhurrmm..mmg bnyk ah soalan aku..kenapa nak beli seat kete sdgnkan dah ada seat yg lme....aku x tau ah ke poweran seat yg nih..ye ah kte nih pompuan mne ah tau psl2 benda2 nih...dia asyik2 suh aku terima minat dia....dah tu mmg minat dia...sebagai isteri yg mithali..aku pon..iakan lah..tp dlm ati aku..baik duit tu..kasi aku lgi bagus..leh gak wat banje2...hehehhehee..




ni lah seat nye yg diminati...



tp..aku nih mmg jeles..klu dia membeli brg baru,,aku pon nak jugak...hehhee kebetulan bln lepas mak aku ada pesan bju tok aku,..tp bju tu mmg standrd harganya,,ye ah.bju jubah..ala2 alim sikit ah klu pakai nak g majlis2 kenduri...hehehhe...2 spg harga lebih sikit dri seat yg hubby aku beli...so..fair ah kan syg/......tp...ada lgi..dia beli lak brg2 komputer..semua nye ganti bru kot...hhurrmmm...banje lgi....takpe lah..asalkan benda tu berguna tok kite bersama kan...
tp hubby ku nih mmg pamdai memujuk..ujung mggu nye ari sabtu..aku g janda baik...umh m.cik aku saje nak merehatkan minda g tmpt yg nyaman lagi sejuk disitu..tertiba tanpa diduga hubby kol & ingin membelikan fon tok aku...ceeehh...pujuk ah konon...sbb dia dah bnyk kuar duit...aku ok je ah..org dah kasi..kebas aja ah...tp yg x best nye,,dgn selamba hubby aku berkata...tp kan honey..klu honey nak yg best sikit..kena tmbh duit honey sndiri ah...bkn setakat tmbh RM50 je k...
suh tmbah separuh dr hga fon tu.....mak ai...nih ikhlas ke tak eh???sndiri mau igt ah....)))))

10 comments:

  1. hahahahahahahahahahahaha....
    mcm mrah je ni?
    sja jek sruh tmbah, xnk xpe..
    tggu sja blanjawan bln depan lak k?
    lalalalalalalala!!!

    ReplyDelete
  2. huhuhu....emm
    ok je kut kalau dah minat

    ReplyDelete
  3. hhurrmm..yelah syg,..tgk ah belanjawan next mnth lak k...

    ADIK...
    klu lelaki nih..
    minat dia mahal2 k..
    kte pmpuan..takde ah minat bnda mahal2 sgt

    ReplyDelete
  4. mggu dpan kuar bdget utk syg...
    nti sila kmukakn prmhonan ye??

    ReplyDelete
  5. hehhee...tu la..
    memang betoi pun..
    wey meh umah aku mkn makaroni nanti mengidam lak..dah lk tgh mcm tu

    ReplyDelete
  6. biasa la tu..bnda tu pn bknny rugi kalau beli..apa laaa

    p/s : hehe, apa kata hg boh nama hg Ekspress Jelita..company bas ekspress..keke

    ReplyDelete
  7. hahahah...Ekpress Jelita..cam siak jek hang mamak..!! kakakah

    alah yath..benda2 cam nih nak kene tolerate beb..apa yg dier nak beli..jgn halang..lgpon itu duit dier..dier ada hak..dan kita plak jgn lah mendesak dier kalo nak sesuatu brg tuh..brgantung jugak pd duit dier..kalo bulan nih dier dah beli brg dier..bulan2 depan ko mntak plak brg ko..gilir2 lah..jgn skali sbulan sama2 hentam..mmg ahh sakit..

    bab hp yg dier suh tambah tuh..hehehe..kalo kongsi2 duit pon ok jugak..kata susah senang sama2..apapon brgantung pd bajet anda..kalo bajet lebey..jalan tross...tp prlu diingatkan..brg2 keperluan utk bakal yg dilahirkan tuh lagik sangat penting :)

    ReplyDelete
  8. adik:::>> tu ah tgk ah nnti klu ada masa leh ah g umh ko mkn makaroni tu..klu pos laju ok x???hehehe..

    EN.mamak :::>>> tak kesah ah ekspress jelita ke..asalkan anak ku akan jelita nnti..hehehheheh

    Pn.PIDAH :::>>>hhurmmm tu ah kte tgh slow2 ah ni mengikut minat dia...mmg dia pakai duit die pon ble benda2 tu...iishhh takde ah hentam dia k...bju yg beli tu pon..guna duit gue...

    psl hp tu..dia yg beriaya nak tukar..hp gue ok je..slagi leh ckp..leh msg..cukup..dah 3 thn pakai fon yg sme..takde pon nak ngikut sgt perkembagan teknologi terkini..

    yaaaaa!!! btol..keperluan tok yg bakal dilahirkan lgi penting...stuju2!!!

    ReplyDelete
  9. tima kasih kpadayg memberi pndapat!!!
    nway, kmi bkn nk bncang hal fmily kt sni,
    tpi bla dh komen-mngomen ni tkut ada yg slah sngka... xtually xde pape yg blaku, smua ni hnyalah propaganda dlm memeriahkn blog bini gue nih!!!

    * sekian buat smua!! Wassalam...

    ReplyDelete