Wednesday, March 18, 2009

:: Permulaan Dalam kehidupan::

Dunia Baru Ku

Tahun baru dunia baru,,,semua baru...
Tahun 2009 semua nye baru bagi aku..aku baru start nak buat blog setelah tengok ramai org sekeliling aku dah ada blog..so nak jugak merasa buat blog nih..

Tp yang paling utama pembaharuan dlm idup aku..ble aku get married...heheehe..
ye ah..dulu bujang skg dah kwen...dulu sorg skg berdua...tp walaupon dalam keseronokan berkahwin banyak jugak pengorbanan terpaksa aku lalui..yang paling utama aku terpaksa berjauhan dgn "hubby" terchenta ku..sorg di selatan(KL) sorg di Utara(penang)..mmg agak sukar untuk aku pada mulanya..ye lah..paham2 je ah org bru kwen..,msti ah nak slalu bersama epy2.tp nak wat cmne sebab semua nye dah ditentukan ilahi...(ayat2 hubby ku:-susah2 dulu senang2 kemudian, nak wat cmane nak cri rezeki halal demi keluarga baru.)
tapi aku dah biasa berjauhan dgn dia, sejak dr mula pengenalan kami pon mmg dia tak dok sini..so jarang ah kami bertemu..tp ok ah kan..bak kata pepatah jauh dimata dekat dihati..heheheh..

Tapi sebagai isteri aku nak jugak menjalan kan tangungjwb mcm org lain..cthnye:-sediakan bekfes, iron kan baju keje, lunch same2, sediakan makan mlm.dgn kata lain menjadi isteri yg mithali lah..tp semua tu tak pernah lagi aku lakukan..hsbnd aku terpaksa iron baju sendiri ble nak g keje, terpaksa makan kat kedai mcm org bujang(klu org tgk msti org pk dia tak kawen lgi) tu yang wat aku risau tu..ye ah cemburu tu kan tandanya syg..hehehhe..n yg paling penting dia terpaksa tdo sorg2 tanpa teman :-).aku sian ngn dia sedey jugak memikirkan dia terpaksa berseorangan di perantauan..aku kat kl nih takde masalah sebab dok ngn famili..so setakat ni makan minum & tmpt tggal aku mmg terjagalah..

kebahagian kami semakin bertambah ble aku disahkan pregnant.n yg paling pting berita tu time bufday hubby ko..so secara tak langsung ia menjadi hadiah yg paling pnting yg dapat aku bagi padanya..inilah hadiah yg tk ternilai dapat aku beri.

2 comments:

  1. dont worry lah yath....nnt ada masa brsama ko jlnkan tgjawab ko..masak yg penting..nak buat cemana dah berjauhan..rezeki masing2...apapon jauh atau dekat yg pentng korg stick together :)

    ReplyDelete
  2. hhurmm tu ah psl..insyaallah akan ku jln kan tnggjwb sebaik mungkin...

    ReplyDelete