Monday, February 17, 2014

My transformation begin

ok setelah lama aku berpikir apakah cara nak menguruskan badan..
huurrmmm nak amik produk ke??
diet sendiri ke??
so setelah buat research & sebelum tu ada jugak tau dri kawan2..
tp lupa plk cara diet yg dia lakukan
satu hari ternampak kat instagram..
so aku pon try lah search..
so dpt lah pergi ke FB kelab diet ni..
baca semua file2 yg ada dalam tu,..
fahamkan apa yang perlu dlm diet ni..
tgk kejayaan2 yg telah ahli nye kecapi..

so aku try target nk wat diet ni..
strt buat 25 dec 2013 sbb time tu cuti
so aku amik dri tarikh tu utk set time aku berdiet
sng igt skit..
kebetulan cuti semnggu..cuti hujung thun..aku try buat..

alhamdulillah setelah 3 ari aku timbang..eeeehhhhh jarum penimbang
ada penunjukkan perubahan..
waaahh buat aku bertambah semangat lah kan..
so teruskan sehingga seminggu..ngam2 cuti nk abis..
yeeesss!!! ada penguranggan lagi..

so awal thn 2014 strt kerja dpt teguran dri rakan opis..
eehh nmpk mcm dh kurus..
hehehe..
aku..eerrmm yeke..ehh sama je kot..
hahaha ayat cover line lah tu..
ye ah sbb belum capai target..
den try ajak kawan opis buat diet yg sama..
kalau ada kwn seronok ah sbb leh mkn benda yg sama..hehehe..

so try ke 2 weeks..wow ada perubahan yg merangsangkan..
so disebabkan ada sedikit kejayaan..aku akan mebuat diet ni lgi sehingga
berat impianku tercapai...

setelah hampir 2 bln ber diet...aku dapat kurangkan 8kg...
& ada sedikit incloss...& aku dapat kembali berat badan sebelum
preggy anak pertama..
& impian aku nk capai berat sebelum kahwin plk lepasni..hehehe

hope my dream come's tru inshaallah..amin.. :-)

(* jenis diet yg aku lakukan adalah *)

*atkins diet

terpulang pada individu samaada nak wat diet cmne..
asalkan apa yg aku lakukan berkesan..
aku bukan 100% ikut sgt....tp setelah baca file
aku tau apa aku perku buat..
TQ
pada kelab diet atkins & ahlinya yg sgt bnyk mebantu..

TQ


Thursday, February 13, 2014

my teaser transformation

will story about this latter :-)


2014 family holiday

ok chines new year holiday ktrog x pln g mana2,
but suddenly mcm boring je plk dok umh cuti lama..
dgn pantasnya aku mengambil keputusan utk bercuti..
nasib en.hubby ok je..
ni kira last minute planning..

pk2 mula nak g cameron highlands..
tp kompem ramai..dgn x booking hotel lgi..
pastu pk2 balik or8 apa kata g pangkor.
so call my best fren kat lumut..nasib dia ada sana x balik jb..
so balik rumah terus paking2 lepas kerja esok pgi2 gerak ke lumut..
pk2 1st day just stay kat lumut den 2nd day bru nak g pangkor..
tp ya allah punye lah ramai org..last2 ktorg x ke pangkor pon..juz lepak2 kat lumut je..
nasib ada gak tempat menarik utk di tuju
nasib budak2 ni have fun jugak..
juz nak kasi budak2 ni je happy2 time..

so 1st day we decide to lepak teluk batik..
dgn baju mndi apa semua x prepare..kena ah beli bju teuk batik je kat bdk2 ni
malam ktorg wat bbq kat tepi hotel..
nasib owner otel kasi..hehe..

esok pgi2 tgk usah2 balik jeti nk g pangkor..tp still full gak..
so last2 my fren bawak g tempat mandi2 yg mmg sesuai utk budak..
ala2 taman tema lah..
marina waterpark
tp air dia x berapa bersih sgt lah..tp belasah je..hehe..
punye ramai lah org..

 my bbf (farisya call IBU) depan kedai baru nak bukak
semoga perniagaan yg ko rancang akan berjaya
insyaallah amin..
 taman tema di lumut
 Gm hotel lumut
x recommended sgt
sbb takde air kat toilet
takde air mineral dlm bilik.

 we have fun







2014 family lunch

today cuti..mommy agak malas nak masak..
so mommy nak belanja semua makan..
hehehe..here we are for 1st of 2014 family lunch

 3 of us
luv this pica damn mucchh...


our ex officemate wedd

selamat pengantin baru aida & firdaues
jauh perjalanan kami sampai ke alor star
semoga kekal till jannah
amin..





celebrating daddy birthday

yaaahh we in a same month birthday
im on 5th nov
& my hubby on 30th nov
so sng nak celebrate sekali pon xpe...hehehe

so this is how we celebrate our love one..
happy birthday hubby @ daddy

 ber baskin robbins dulu 
 ooowwhhh i really luv this 2 kids
my nyawa
my soul
my heart
 luv this 2 person
 love them
we so in love
:-)

the best gift ever

TQ mr.hubb for the best bufday + anniversary gift ever
really appreciated it..
tq for everything